- Torsk: Fintärna torsken, hacka löken och blanda med pepparn. Smaka av med salt och citron.
- Snö: Värm oljan till 60°C och mixa örterna och saltet. Låt örtoljan dra på 60°C och mixa emellanåt i 30 min. Sila oljan och vispa ner lite åt gången i Maltosec till luftig konsistens (all olja behövs inte).
- Kumquats: Koka upp socker och vatten med vanilj och lägg sedan i kumquats och sjud i 40 min på svag värme. Kyl sedan och förvara i kylen.
- Servering: Ta en mindre cylinder, lägg i en större på en tallrik. Lägg torsken i den mindre och örtsnö i den större och lyft bort cylindrarna. Servera med kumquats, örter, friterat tunnbröd och en grillad citronklyfta.
Ingredienser
- 200 g torsk
- 5 timutpepparkorn malda
- 1/4 citron
- 1 schalottenlök
- salt
Örtsnö
- 1 dl olivolja
- en näve blandade örter (t.ex. dill, ramslök, körvel)
- 1 nypa salt
- 1 liter Maltosec, Sosa
Confiterade kumquats
- 100 g kumquats
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 1/2 vaniljstång