Tryffelomelett

    Av Werners Gourmetservice

    Så enkelt och så gott!!! Omelett med vintertryffel. Tips! Lägg äggen ihop med tryffeln i tätförslutande glasburk några dagar innan. Det ger en härlig tryffelsmak på äggen Dryckestips: Exempelvis Pietro di Campo Barbaresco Bugia. Ett rött vin med nyanserad doft av violer, örter, tobak, körsbär och ekfat. Vinet är kraftfullt men elegant med en tydlig strävhet som ett signum för Nebbiolodruvan från Barbaresco.

    Vispa ihop ägg, grädde ost salt och peppar. Vänd ner äggsmeten i stekpannan och stek försiktigt, när omeletten blivit färdig, gärna lite mjuk så lägger du upp den på en tallrik och hyvlar färsk tryffel över. En nypa havssalt för extra sälta.

    Ingredienser

    • 3 ägg
    • 2 msk grädde
    • 3 msk god riven ost
    • salt och peppar
    • färsk tryffel ca 20 g
    • smör till stekpannan