Tryffelpasta

    Av Kristin Åhlander

    Med smakernas smak, tryffel, bjuder denna enkla och eleganta anrättning på krämig och välsmakande kärlek.

    1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör försiktigt. När löken blivit mjuk tillsätter du vinäger och ev tryffeljuice.
    2. Häll sedan på grädden och låt koka tills grädden tjocknar.
    3. Riv tryffel och parmesan.
    4. Koka pastan och ta någon sked av pastavattnet i såsen. Blanda pasta med sås, ost och tryffel. Behövs det mer tryffelsmak, tillsätt tryffelolja. Salta och peppra.

    Ingredienser

    • 1 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk champagnevinäger
    • 2 tsk tryffeljuice eller 3 droppar tryffelolja, kan behövas om tryffeln t.ex. är en sommartryffel med lite mindre smak och doft
    • 1 st tryffel färsk
    • 50 g parmesanost, riven
    • 400 g pasta
    • Tellicherrypeppar