Tryffelpopcorn

    Av Matlagerskan

    Tips – Tryffelolja! Gör dina egna ugnsrostade potatis­klyftor eller pommes och toppa med parmesan och tryffelolja. Gör en krämig äggröra till brunchen och smaksätt med tryffel­olja. Servera på en frasig toast. Vispa rumstempererat smör och smaksätt med tryffelolja och havssalt – underbart till grillat kött eller nybakat bröd. Piffa upp din potatispuré eller champinjonsoppa med några droppar tryffelolja.

    Poppa popcornen i den heta oljan en kastrull med lock. Bryn smöret till lätt brun ton. Blanda ner tryffelolja, salt, chili och örter. Blanda popcorn och tryffelblandningen i en stor skål och
    servera genast!

    Ingredienser

    • 1 dl opoppade popcorn
    • 0,5 dl matolja
    • 50 g smör
    • 1 tsk Plantin vit tryffelolja
    • 0,5 tsk salt
    • 1 tsk chiliflingor
    • 1 dl finhackade färska örter, t.ex. persilja och basilika