Vit chokladostkaka
1. Koka upp färskost och grädde. Vispa i de två äggen.
2. Lägg chokladen i en bunke. Häll den varma smeten över chokladen och blanda med slickepott. Mixa med stavmixer i 2 minuter.
3. Häll smeten i önskad form eller glas. Sätt ugnen på 95 grader.
4. Ställ in i ugnen i en timme.
5. Låt svalna, det går bra att servera ljummen eller kyld så den kan göras dagen innan om man vill.
Crumble
1. Skiva brödet ca 1 cm brett. Lägg på plåt. Ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen på 160 grader i ca 15 min eller tills att brödet antagit en gyllene färg.
2. Bryt ner brödet och blanda med aprikos, russin och mandel. Tillsätt några droppar olivolja och flingsalt.
Ingredienser
Vit chokladostkaka
- 200 g färskost
- 200 g vispgrädde
- 300 g Ivoire 32%, Valrhona
- 2 ägg
Crumble
- Vitt bröd, t.ex levain eller baguette
- 4 msk olivolja, av god sort
- 1 msk flingsalt
- 1 dl mandel, gärna skållad och rostad
- 1 dl mjuktorkad aprikos, hackad
- ½ dl gula russin