- Pannacotta Lägg gelatinbladen i blöt och koka upp övriga ingredienser. Lägg i gelatinbladen i vätskan och gjut pannacottan i önskad form.
- Gelé Blötlägg gelatinet och koka upp övriga ingredienser. Tillsätt gelatinet och låt svalna.
- Ganache Koka upp grädde och invertsocker. Häll över grädden över chokladen. Rör ihop och tillsätt smöret.
- Mousse Blötlägg gelatinbladen. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Vispa grädden. Vispa där efter ägg, socker och vanilj poröst. Smält gelatinbladen och tillsätt i äggsmeten. Vänd därefter i grädde.
-
Lägga ihop tårtan
Börja med önskad botten följt av pannacottan. Häll över gelén och frys. Nästa steg är ganachen sedan frys. Avsluta med att gjuta vaniljmoussen över de tidigare tårtstegen.
Ingredienser
Hallonpannacotta
- 3 st gelatinblad
- 200 g grädde
- 200 g hallonpuré Sicoly
- 175 g socker
Hallon och flädergelé
- 5 st gelatinblad
- 2 dl utspädd flädersaft
- 3 dl hallonpuré Sicoly
- 100 g socker
Chokladganache
- 290 g Guanaja 70% Valrhona
- 120 g grädde
- 20 g invertsocker Sosa
- 24 g smör osaltat
Vaniljmousse
- 7 st gelatinblad
- 1 liter grädde
- 3 st ägg
- 200 g socker
- 1 st vaniljstång