- Puré: Skala morötterna. Ta hälften av morötterna och koka möra tillsammans med lök och vitlök och ingefäran, bryn smöret. Mixa de kokta morötterna med det brynta smöret och smaksätt med salt, peppar och yuzu.
- Inkokt: Koka upp ättika, vatten och socker tillsammans med lite grönpeppar och havtorn. Skär resterande morötter förutom två stycken i oregelbundna former och koka i 1-2-3-lagen, ska vara en kärna kvar i dom, låt svalna i lagen.
- Råa: Skala ner de sista två morötterna och lägg i kallt vatten.
- Servering: Strössla över sesamfrön vid servering och klippt krasse. Detta garnityr funkar till de flesta av proteinkällor.
Ingredienser
Puré
- 2 kg morot
- 1 gul lök
- 1 solo vitlök
- 2 cm ingefära
- 100 g osaltat smör
- 2 dl yuzu extra juice , osötad, Sicoly
- salt och peppar
Inkokt
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- grönpeppar efter smak
- 2 dl havtorn
Råa
- De två sista morötterna
Servering
- 3 msk svarta sesamfrö svarta
- 2 askar smörgåskrasse