Veganskt och glutenfritt fikonbröd

    Av Kristin Åhlander

    Mustigt fikonbröd med nötter som är både veganskt och glutenfritt. Bäst är det dagen efter.

    1. Blanda de torra ingredienserna.
    2. Tillsätt aprikoser, sirap och fikonpuré och lägg i en smörad brödform (1,5 l).
    3. Strö sesamfrö och flingsalt över formen.
    4. Grädda i 175 grader i 60 min.

    Ingredienser

    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1,5 dl havregryn, glutenfria
    • 1 tsk bikarbonat
    • 2 tsk havssalt, Läsö
    • ½ dl linfrö
    • ½ dl solrosfrö
    • 1 näve hasselnötter, Piemonte
    • 1 näve mandlar
    • 1 näve aprikoser, torkade blötlagda dagen innan
    • ½ dl sirap
    • 400 g fikonpuré, Sicoly
    • Sesamfrö och flingsalt för dekoration