- Mortla kryddorna till syrupen och skala och skiva ingefäran.
- Koka upp ingredienserna till syrupen och låt sjuda i 30 min. Låt svalna. Sila upp på flaskor.
- Häll 4 cl ginger beer i botten på ett highballglas med krossad is.
- Skaka övriga ingredienser förutom kardemumma bitter, sila upp i glaset, komplettera med mer krossis.
- Avsluta med ett stänk kardemumma bitter på toppen och dekorera med svartvinbärsblad & omogna vinbär.
Ingredienser
3 kryddor syrup
- 1 l vatten
- 1 l socker
- 10 st kapslar grön kardemumma, krossad
- 5 st långpeppar, krossad
- 260 g färsk ingefära, skalad och tunt skivad
Drink
- 4 cl ginger beer
- 3 cl svartvinbärsjuice, Viska
- 4 cl mandarinpuré, Sicoly
- 3 cl 3 kryddor syrup (se recept ovan)
- ½ cl rödbetsvinäger
- 1 stänk kardemumma bitter
Dekoration
- svartvinbärsblad
- omogna vinbär