Vinbär & Bärså, alkoholfri

    Av Dosa Ivanov

    Drinken har en fin syra från Viska svartvinbärsjuice med smak av mandarin och nyanser från rödbetsvinäger. Kryddorna kommer smygande och  förhöjer känslan samt att den ger drinken en asiatisk touch. En fantastisk alkoholfri drink helt enkelt!   

    1. Mortla kryddorna till syrupen och skala och skiva ingefäran.
    2. Koka upp ingredienserna till syrupen och låt sjuda i 30 min. Låt svalna. Sila upp på flaskor.
    3. Häll 4 cl ginger beer i botten på ett highballglas med krossad is.
    4. Skaka övriga ingredienser förutom kardemumma bitter, sila upp i glaset, komplettera med mer krossis.
    5. Avsluta med ett stänk kardemumma bitter på toppen och dekorera med svartvinbärsblad & omogna vinbär.

     

    Ingredienser

    3 kryddor syrup

    • 1 l vatten
    • 1 l socker
    • 10 st kapslar grön kardemumma, krossad
    • 5 st långpeppar, krossad
    • 260 g färsk ingefära, skalad och tunt skivad

    Drink

    • 4 cl ginger beer
    • 3 cl svartvinbärsjuice, Viska
    • 4 cl mandarinpuré, Sicoly
    • 3 cl 3 kryddor syrup (se recept ovan)
    • ½ cl rödbetsvinäger
    • 1 stänk kardemumma bitter

    Dekoration

    • svartvinbärsblad
    • omogna vinbär