Vit chokladmousse, karamelliserad sommar edition

    Av Jang Hyun Eom

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Sätt chokladen i ugnen 120oC i en timme. Var 20:e minut, ta ut plåten och rör om i chokladen tills färgen är en fin brunfärg. Låt stelna och ha sönder chokladen tills den är crumbled.
    2. Smält vit choklad med sockret. Koka vispgrädden och blanda sedan med den varma chokladen, gelatinblad, rostad choklad och cointreau med en handmixer. Vänd i alla ingredienserna tillsammans med den vispade grädden. Fyll ut smeten i en donut silconform och frys den sedan.
    3. Sätt chokladen i ugnen 120oC i en timme. Var 20 minut, ta ut plåten och rör om i chokladen tills färgen är en fin brunfärg. Låt stelna och ha sönder chokladen tills den är crumbled. Ha i alla ingredienser i en kastrull, låt det sjuda tills sockret är smält. Ställ i frysen i 24 timmar. 
    4. Vid servering

      Placera vit chokladmoussedonut på tallriken fyll sedan hålet med hallonsås. Ha över färska bär och servera med hallonsorbet.

    Ingredienser

    Chokladmousse

    • 300 g vispad grädde till 70%
    • 50 g socker
    • 45 g vispgrädde
    • 90 g vit choklad Ivoire 35% Valrhona
    • 100 g karamelliserad Ivoire 35% Valrhona (50 g till mousse, 50 g till rostad choklad)
    • 4 g gelatinblad
    • 10 g cointreau

    Dekoration

    • 20 g jordgubbar
    • 20 g hallon
    • 20 g björnbär
    • hallonsås Sicoly

    Rostad vitchoklad

    • 150 g vit choklad Ivoire 35% Valrhona

    Hallon sorbet (pacojet)

    • 165 g hallonpuré Sicoly
    • 150 g vatten
    • 50 g socker
    • 5 g mint