- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Sätt chokladen i ugnen 120oC i en timme. Var 20:e minut, ta ut plåten och rör om i chokladen tills färgen är en fin brunfärg. Låt stelna och ha sönder chokladen tills den är crumbled.
- Smält vit choklad med sockret. Koka vispgrädden och blanda sedan med den varma chokladen, gelatinblad, rostad choklad och cointreau med en handmixer. Vänd i alla ingredienserna tillsammans med den vispade grädden. Fyll ut smeten i en donut silconform och frys den sedan.
- Sätt chokladen i ugnen 120oC i en timme. Var 20 minut, ta ut plåten och rör om i chokladen tills färgen är en fin brunfärg. Låt stelna och ha sönder chokladen tills den är crumbled. Ha i alla ingredienser i en kastrull, låt det sjuda tills sockret är smält. Ställ i frysen i 24 timmar.
-
Vid servering
Placera vit chokladmoussedonut på tallriken fyll sedan hålet med hallonsås. Ha över färska bär och servera med hallonsorbet.
Ingredienser
Chokladmousse
- 300 g vispad grädde till 70%
- 50 g socker
- 45 g vispgrädde
- 90 g vit choklad Ivoire 35% Valrhona
- 100 g karamelliserad Ivoire 35% Valrhona (50 g till mousse, 50 g till rostad choklad)
- 4 g gelatinblad
- 10 g cointreau
Dekoration
- 20 g jordgubbar
- 20 g hallon
- 20 g björnbär
- hallonsås Sicoly
Rostad vitchoklad
- 150 g vit choklad Ivoire 35% Valrhona
Hallon sorbet (pacojet)
- 165 g hallonpuré Sicoly
- 150 g vatten
- 50 g socker
- 5 g mint