Vit chokladtryffel med passionsfrukt

    Av Sara Aasum Hultberg

    Recept av Sara Aasum Hultberg ur boken Kola, fudge, knäck & bräck (Bonnier Fakta).

    1. Hacka chokladen. Skär smöret i tärningar. Lägg chokladen och smöret i en bunke.

    2. Gröp ur tre passionsfrukter ner i en kastrull. Häll i grädde och glykos. Låt koka upp och häll sedan den varma passionsfrukts-grädden genom en finmaskigsil över chokladen och smöret. Kärnorna och fruktköttet från passionsfrukten ska bli kvar i silen.

    3. Låt chokladen och smöret smälta och vänd sedan ihop allting med en värmetålig slickepott till en slät crème.3. Låt chokladen och smöret smälta och vänd sedan ihop allting med en värmetålig slickepott till en slät crème.Kör med stavmixer om det behövs.

    4. Täck med plastfolie direkt mot tryffelns yta och låt bunken stå i rumstemperatur i minst 6 timmar. När tryffeln har fått stå till sig och är rumstempererad är den extra lätt att forma.

    5. Forma tryffeln till små ägg med hjälp av en liten sked som du doppar i varmt vatten och torkar av mellan varje ägg.

    6. Häll upp florsocker i en djup tallrik. Vänd tryffeläggen i florsocker så att de täck runtom.

    Ingredienser

    • 250 g Valrhona Ivoire 35%
    • 25 g smör
    • 3 st passionsfrukter
    • 1 ¼ dl vispgrädde
    • 1 msk glykos
    • 2 dl florsocker