Vitvinssås med Garum Fisk

    Av Werners Gourmetservice

    Vitvinssås med djup och komplexitet. En klassisk sås som kan anpassas efter dina önskemål. Perfekt till fisk, skaldjur eller kyckling.

    1. Finhacka schalottenlöken och fänkålen.
    2. Fräs dem i smör tillsammans med timjan utan att de får färg.
    3. Tillsätt vinet och reducera tills ungefär hälften återstår.
    4. Tillsätt fiskfonden och koka ihop tills cirka 2 ½ dl återstår.
    5. I en separat kastrull, koka ihop grädden till hälften.
    6. Blanda ihop buljongen och den reducerade grädden, koka upp och sila.
    7. Avsluta genom att mixa såsen med crème fraiche, smör, champagnevinäger och Garum Fisk.

    Ingredienser

    • 2 st schalottenlökar
    • 50 g fänkål, gärna den vita delen
    • 1 st kvist timjan
    • 3 dl vitt vin
    • 4 dl fiskfond
    • 4 dl vispgrädde
    • 1 msk smör
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 tsk champagnevinäger
    • 2 msk Garum Fisk
    • smör till stekning

    Produkter i Vitvinssås med Garum Fisk

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”