- Finhacka schalottenlöken och fänkålen.
- Fräs dem i smör tillsammans med timjan utan att de får färg.
- Tillsätt vinet och reducera tills ungefär hälften återstår.
- Tillsätt fiskfonden och koka ihop tills cirka 2 ½ dl återstår.
- I en separat kastrull, koka ihop grädden till hälften.
- Blanda ihop buljongen och den reducerade grädden, koka upp och sila.
- Avsluta genom att mixa såsen med crème fraiche, smör, champagnevinäger och Garum Fisk.
Ingredienser
- 2 st schalottenlökar
- 50 g fänkål, gärna den vita delen
- 1 st kvist timjan
- 3 dl vitt vin
- 4 dl fiskfond
- 4 dl vispgrädde
- 1 msk smör
- 2 msk crème fraiche
- 1 tsk champagnevinäger
- 2 msk Garum Fisk
- smör till stekning
Produkter i Vitvinssås med Garum Fisk
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”